PKR - FREEMASON

PKR - FREEMASON
The All Seing Eye

Sitelevel Spidering

Search This Blog

Wednesday, August 25, 2010

MALAYSIA BERPESTA! 
PESTA HINA MELAYU & ISLAM


EPISOD SEDIH ISLAM DALAM SEJARAH MALAYSIA

Belum pun reda dengan isu Namewee dan peristiwa Pengetua sekolah di Kulai yang dicop rasis masih lagi panas berbahang.. dan ketika Malaysia memasuki episod sedih apabila maruah islam dihenyak2 oleh oportunist didikan cauvinist di Seremban.

Kini episod penghinaan berterusan dan semakin galak....bagaikan bersahut sahutan umpama panggilan beruk dan ungka di hutan atau Zoo Melaka.


Ini episod terbaru penghinaan. DUA ekor beruk SING YEE CHIN (kelahiran sarawak) dan JS SEN telah menyifatkan "Malaysia ini tak berguna tanpa masjid", "Masjid umpama jerawat"," kerajaan menyusahkan rakyat membina masjid untuk orang islam sahaja", "masjid menyusah non muslim sebab terlalu bising"

Apa kata kerajan,DAP,MCA dan ketua Pemuda BN terhadap isu ini?

SING YEE CHIN telah memohon maaf di page Facebooknya namun adakah SEMUDAH ITU Tuan-tuan puan-puan sekalian?
Kasihan kepada Pengetua di sekolah Kulai apabila hanya mengguna analogi kereta proton saga sudah dianggap permaisuru rasis oleh DAP dan Pemuda Bacul KJ dan diancam tindakan sgt keras.

Namun dalam isu seperti ini .... seperti juga NAMEWEE akan dilepaskan kerana telah memohon maaf....
ITU SAJA!!!!

Tidak hairan kalau gelombang2 penghinaan seperti ini oleh kaum bukan islam akan berterusan dan bertambah selepas ini....kerana mereka akan melihat betapa mudahnya menghina islam dan umatnya.

Mereka tidak memisahkan samaada orang islam atau melayu itu orang PAS ataupun orang UMNO.
Semuanya sama bagi mereka - ISLAM - yang bagi mereka satu golongan yang menyusahkan hidup mereka dan perlu dihapuskan dan mereka berinteraksi dengan orang2 islam dengan penuh dendam dan benci!

Insiden dua ekor beruk ini telah mendedahkan beberapa perkara kepada kita umat islam dan melayu.

1. Bukan pandangan peribadi semata-mata lagi kerana setiap kali mereka membuat hal sebegini, ia bersahut sahutan dijawab oleh rakan2 dan senada seumpama beruk dan ungka di hutan atau zoo melaka.

2. Kita boleh lihat, mereka punya dendam dan benci kerana peranan kerajaan membantu membangunkan rumah2 Allah di negara ini ( ini bukan baru, lihat pos saya baru-baru ini mengenai guru sekolah cina saya yang mengamuk marah pelajar islam melayu kerana marahkan kerajaan bina masjid ketika saya bersekolah dahulu).

3. Selfish!! mereka mengatakan masjid bising sedangkan tarian naga dan singa mereka begitu bising menyusahkan orang ramai. Bila ada kematian, buat perarakan sampai jem jalan betul2 menyusahkan semua orang.

4. Lihat dari mana buah fikiran mereka boleh sebegitu selfish dan rasis? kerana Sekolah Cina dan bahasa Cina yang bagaikan eksklusif!!

5. Dapat dilihat corak pemikiran mereka. Ia mencerminkan pandangan pengaruh yang mencorak hidup mereka seperti ibu bapa, rakan-rakan dan juga guru2 mereka. serta tidak ketinggalan pengaruh media dan  aktiviti persatuan dan kebudayaan mereka

No comments:

Post a Comment