PKR - FREEMASON

PKR - FREEMASON
The All Seing Eye

Sitelevel Spidering

Search This Blog

Thursday, July 15, 2010

MINYAK NAIK: WALAUPUN KENAIKAN HANYA 5SEN RAKYAT KECAM NAJIB DALAM FACEBOOK!!TAHNIAH Diucapkan atas keperihatinan kerajaan

Mulai 12tgh malam 16Jun 2010 Harga Minyak dan diesel akan dinaikkan sebanyak 5sen sahaja.
walaupun 5sen sahaja...ia tidak boleh dipandang remeh..
Bukankah beberapa bulan lepas Najib mengatakan ekonomi negara semakin bertambah baik?apakah ucapan beliau yang lepas hanya sekadar penyedap mulut pemanis telinga untuk rakyat?

Tinjauan yang dilakukan di laman Facebook PM Najib boleh dikatakan rata2 rakyat menyuarakan perasaan tidak puas hati dan mengecam tindakan mengejut tanpa amaran ini.

Mungkin kerajaan sudah lupa bahawa Rakyat tidak pernah lupa apa yang berlaku di zaman Abdullah Badawi. Rakyat telah menjadi sangat peka berkaitan dengan hal yang bersangkutan dengan ekonomi harian mereka.

malahan di laman2 facebook pro kerajaan juga dihujani perasaan sebu akibat kenaikan yang dilakukan mengikut stail Abdullah Badawi - Kenaikan tengah malam pengumuman beberapa jam sebelumnya.

Rasanya baru sahaja...Menteri Perdagangan Dalam Negeri Ismail Sabri menafikan khabar angin yang bertiup bahawa harga minyak akan naik.

Ternyata ia bukan khabar angin lagi ...ia betul menjadi kenyataan ditambah dengan beberapa barangan lain lagi.

Sekalipun kenaikan ini dikira kecil tetapi kesan era Abdullah Badawi masih dirasai. Ditambah dengan satu lagi persepsi yang semakin kuat dikalangan rakyat- bahawa cakap2 dari Mulut Menteri tak boleh dipercayai.... MENIPU!

dengan perkembangan terbaru ini, PR mendapat satu nafas baru selepas diserang dengan teruk isu Pasir Selangor.

Yang pasti laluan untuk Umno dan BN semakin sukar dalam PRU akan datang...

CUKUPLAH.......!

No comments:

Post a Comment